Támogatást nyújtott a Magyar Nemzeti Bank a kecskeméti egyetem fejlesztéséhez

A Neumann János Egyetem egy olyan új oktatási térrel gazdagodott, ahol a gazdaságtudományi képzést magasabb szintre lehet emelni. A Magyar Nemzeti Bank nyújtott támogatást ennek kialakításához.

Egy új Innovációs Tér kialakítását támogatta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Neumann János Egyetem új campusán. Ezt adta át a diákoknak dr. Dubéczi Zoltán, az MNB elnöki főtanácsadója, a szervezet oktatási klubjának az elnöke és dr. Fülöp Tamás rektor. Az egyetemi tanár hangsúlyozta, hogy az MNB ezen támogatása része annak a folyamatnak, amely a magas szintű oktatás és a hallgatók tudásának az emelését támogatja.

A rektor arra is felhívta a figyelmet, miszerint több ösztöndíj, pályázat és projekt segíti a diákokat, hogy a képzés színvonalát emelni lehessen az egyetemen.

Az átadott innovációs tér segítségével a hallgatók a tehetségüket, a kreativitásukat tudja kibontakoztatni. A mai oktatási rendszerben nagyon fontos, hogy formálisan is létezzenek olyan közösségi helyek, ahol a diákok közös tudományos munkát is végezhetnek.

A gazdaságtudományi kar egyre népszerűbb a felvételizők között, tavasszal 300 diák adta be első helyen a jelentkezését a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karára, mondta a rektor.

Dr. Dubéczi Zoltán, az MNB Oktatási Klubjának az elnöke lapunk kérdésére elmondta, hogy a szervezet számos területen támogatja a hazai közgazdászképzést. Ezen belül kiemelt helyen segítik a kecskeméti intézmény fejlesztését. A campus épületének az építésében is fontos szerepe volt az MNB-nek. Az új közösségi tér biztosítja, hogy a hallgatók magasabb szinten sajátítsák el a szakismereteket, elősegítve a publikációk számának a növelését.

Kiemelte: szükség van olyan teremre, ahol közösségként működhetnek a diákcsoportok. Hogy miben is különbözik egy ilyen jól felszerelt terem egy könyvtártól? Az elnök hangsúlyozta, hogy itt koncentráltan a közgazdasági tematikájú anyagok találhatóak meg. Ezen belül a legfrissebb szakmai kiadványokat kapják meg a hallgatók, amelyeket a MNB biztosít.

A kecskeméti intézmény stratégiai partnere az MNB-nek, ilyen értelemben kiemelt szerepet játszik a bank oktatástámogatói rendszerében évek óta.

A magyar felsőoktatási rendszer támogatását is folytatja a bank, így például az országos kiválósági közgazdasági program folyamatos évek óta. Ebben 28 egyetem vesz részt, közel félezer diák kap támogatást. A határon túli diákokat – Erdély, Felvidék, Kárpátalja, Délvidék – is segíti a szervezet, de csak azokat, akik a legjobb közgazdászhallgatók.

Mint mondta, hasonló innovációs tereket alakítanak ki más iskolák is az MNB támogatásával. Az egyetemek tanárai és az MNB szakemberei döntik el, hogy milyen könyvekkel gyarapítsák az innovációs terek állományát. Az MNB kiadójának a szakmai anyagait és más szakkönyveket is megvásárolhatnak az iskolák. Háromhavonta érkeznek majd a tudományos műveket tartalmazó szállítmányok az egyetemre, mondta dr. Dubéczi Zoltán, az MNB Oktatási Klubjának az elnöke. A program végén az MNB kiválósági ösztöndíjas hallgatók köszöntése, a tavaszi félév okleveleinek átadása történt meg. – írja a BAON.hu

Révhegyi Andrea

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek