Minden a tánc körül forgott a hétvégén Észak-Komáromban

Tánc az élet. Országos táncház találkozó zajlott a hétvégén a Táncfórum – Szlovákiai Magyar Néptáncosok Szakmai Egyesülete és az Egressy Béni Városi Művelődési Központ szervezésében Felvidéken, Észak-Komáromban.

Révkomárom egykor a központja volt a szlovákiai magyar táncházmozgalomnak – ezt a hagyományt igyekezett újraéleszteni a Táncfórum, azaz a Szlovákiai Magyar Néptáncosok Szakmai Egyesülete és az Egressy Béni Városi Művelődési Központ, áthelyezve ezáltal a táncháztalálkozó székhelyét Dunaszerdahelyről Komáromba.

A város méltó módon ünnepelte meg a magyar táncházmozgalom létrejöttének 50. évfordulóját. A kapunyitás pénteken volt, majd gazdag programsorozat várta az érdeklődőket egészen szombat estig. A komáromi Tiszti Pavilonban megrendezett eseményen több mint 20 tánccsoport, több száz néptáncos és számos zenekar lépett színpadra. A legkisebbeket kézműves foglalkozás, valamint táncoktatás várta.

Forrás: parameter.sk

Fotók: Cséfalvay Á. András

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek