Táncművészeti képzés is lesz a miskolci Konziban

Vona Ildikó

Hamarosan kiköltözik a Zenepalotából a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium – ahogyan a miskolciak becézik –, a Konzi, mivel a város vezetősége Zene- és Táncművészeti Központ létrehozásáról döntött.

Új intézményt kívánnak Miskolc belvárosában kialakítani egy 250 millió forintos beruházás során. Teljesen felújítják a Csengey utcában lévő, jól megközelíthető, mégis 15 éve üresen álló, egykori Szentpáli István Szakiskola épületét. Ez lesz az új otthona a Konzinak, az Ifjúsági és Szabadidő Háznak, de az Illés Klub is ideköltözik majd.

Szabadi Vilmos hegedűművész hangversenye a Zenepalota nagytermében (PTV Fotó: Vona Ildikó)

Kiss János alpolgármester a közelmúltban sajtótájékoztatón ismertette a város kulturális életét érintő változásokat. Szeretnék kiemelten megszólítani a miskolci fiatalokat, ezért döntöttek egy komplex tánc- és zeneművészeti központ kialakításáról. Előzetes számítások alapján a projekt 250-300 millió forintból valósulhat meg, amit önkormányzati és állami pénzből, valamint Európai Uniós támogatásból fognak finanszírozni.

Vikidál Gyula koncertje az Ifjúsági és Szabadidő Ház színpadán (PTV Fotó: Vona Ildikó)

Terveik szerint az új intézmény egy éven belül átadásra kerülhet, így a következő tanévet már ott kezdhetik a „Konzis” diákok. A fejlesztésnek köszönhetően pedig beindulhat az alap- és középfokú táncművészeti képzés is a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnáziumban.

Az egykori Szentpáli épülete lesz a Zene- és Táncművészeti Központ otthona (PTV Fotó: Vona Ildikó)

Hasonló cikkek