Tanévzáró koncert Böjte Csabával

A vakáció előtt összegyűltek az egyházi iskolába járó általános és középiskolás tanulók a miskolci sportcsarnokban, hogy közösen ünnepeljék a nyári szünet beköszöntét.

A gyermek Jézust ábrázoló szobor és Böjte Csaba (hátul) 

Több mint kettőezer nebuló zárta a tanévet – szerdán – a Generali Arénában, ahol jelen voltak egyházi méltóságok és oktatási intézmények vezetői is.  A műsorban közreműködött Simorjay Emese színművész, az Egri Érseki Fiúkórus, valamint a Role együttes. Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója beszédében kiemelte: a tanév véget ért, de a nyári szünetben is fontos, hogy a diákok szeressék egymást, szüleiket, barátaikat.

Teltház a miskolci sportcsarnokban

Orosz Atanáz a tanévet lezáró lelki gyakorlaton adott útravalót a diákoknak a nyári szünetre. – Ügyeljetek arra, hogy ne a félelmeitek, szorongásaitok, vágyaitok vezessenek titeket a vakáció alatt sem – hangsúlyozta a miskolci megyés püspök.

Orosz Atanáz (balra), meghívott vendégek (hátul) és Csaba testvér (jobbra)

A Jézus a mi királyunk címet viselő zenés tanévzáró és elmélkedés szervezője a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága, valamint az edelényi Szent Miklós görögkatolikus iskola volt.

(Fotók: Vona Ildikó/ PannonHírnök)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek