Tanúvallomást tett a Sátor-banda egyik tagja az alsóhatári expolgármester ügyében

Kádár Krisztián, a Sátor-banda egyik tagja tett tanúvallomást hétfőn a Bazini Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) (Pezinok/Bazin) szenátusa előtt az Alsóhatár (Dolný Chotár/Galántai járás) polgármestere, Dora Ferenc ügyében folytatott főtárgyaláson.

Kádár már a 3. bandatag, aki vallomást tett az ügyben. Kádárt jogerősen 25 évre ítélték. Hétfőn egy helyi agronómus meggyilkolásáról tett vallomást a bíróságon, azt mondta, a férfi megölését Dora Ferenc rendelte meg. A tárgyalás kedden (október 13.) folytatódik. A 4 vádlott közül 3 volt jelen a hétfői tárgyaláson.Utoljára Nagy Zsolt, a Sátor-banda elítélt tagja tett vallomást szeptember végén. Az ügyben Dora Ferencet, a fiát, ifjabb Dora Ferencet, Alföldi Lászlót és Szamaránszky Rolandot többszörös gyilkosság, csalás, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények, valamint bűnszövetkezet tagjaként elkövetett bűncselekmények elkövetésével vádolják. Szeptember közepén a már elítélt Bugár Györgyöt alias Bugit is kihallgatta a bíróság.

Bohdan Čeľovský, a Különleges Ügyészi Hivatal (ÚŠP)  ügyésze ezt mondta, Szlovákiában először áll aktív politikus a bíróság előtt azzal a váddal, hogy több ember meggyilkolását is megrendelte. A gyilkosságokat Szlovákia egyik legbrutálisabb bűnözői csoportja, a Sátor-banda tagjai követték el. Az ügyben a Sátor-banda legalább 5 tagja tesz tanúvallomást.

A gyilkosságokat Dora Ferenc rendelte meg, hogy elhallgattassa a strómanokat. A bűncselekmények egy részét úgy hajtották végre, hogy rendőregyenruhába öltözve, ellenőrzés ürügyén megállították áldozataikat. Egy egykori csárda épületébe szállították őket, az épület a bűnbanda egyik tagjának tulajdonában volt. Az áldozatot ezután megbilincselték, órákon át fogva tartották, majd egy kiásott sírhoz vitték és megfojtották. A végrehajtók hárommillió koronát kaptak összesen a gyilkosságokért, az egyik gyilkosságot 2003 és 2004 között követték el. A bűnbanda több mint 80 ember haláláért felelős.

Forrás: tasr, bumm.sk

Nyitókép: Markíza TV


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek