Tárcsás Ételek Fesztiválja volt Bogácson

Napsütéses, szép időben rendezték meg szombaton az évről-évre egyre népszerűbbé váló gasztro-programot Bogácson, a Tárcsás Ételek Fesztiválja már hatodik alkalommal várta az ízletes ételek és a jó borok kedvelőit.

A fesztiválon 1 napig szabad tűzön – tárcsán, valamint bográcsban- készített ételekkel mérték össze főzőtudományukat az ország különböző pontjairól érkezett kisebb-nagyobb baráti társaságok, munkahelyi közösségek. Az elkészített ételeket szakmai zsűri értékelte, Németh József mesterszakács vezetésével. A résztvevő csapatok ajándékban részesültek, az általuk főzött finomságokat pedig meg is kóstolhatták a fesztivál vendégei.

 

Versenyzők munkában Fotó: Tóth László
Versenyzők munkában (Fotó: Tóth László(

 

Napközben izgalmas programokat kínáltak a szervezők. Volt népi játszótér és játszóház, íjászat, célba dobás, régi fegyverek bemutatója, lovaglás, kézműves kirakodóvásár, patchwork, néptáncos produkciók, sőt zenés bortúra is a Cserépi úti pincesoron, ahol 4 pince kínálta kóstolásra borait. A bátrabbak még egy retro zenés éjszakai fürdőzésben is részt vehettek.

 

Készülnek a finomságok Fotó: Tóth László
Készülnek a finomságok (Fotó: Tóth László)

Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek