Volt magas rangú rendőrtisztviselő tanúskodik a Kuciak-gyilkosság tárgyalásán

Folytatódik a Kuciak-gyilkossággal és a három ügyész tervezett meggyilkolásával foglalkozó tárgyalás a bazini Speciális Büntetőbíróságon. Tegnap egy volt magas rangú rendőrtisztviselőt, Bernard Slobodníkot, mint tanút hallgatták meg.

Ján Kuciak és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásának ügyében a bíróság Marian Kočner és Alena Zsuzsová bűnösségéről tárgyalt.

A Speciális Büntetőbíróság korábban felszabadította mindkettejüket a vádak alól, de a Legfelsőbb Bíróság májusban újratárgyalásra küldte vissza az ügyet az elsőfokú bíróságra.

Jogerős ítéletet három személy esetében hoztak: Miroslav Marčekot és Szabó Tamást 25, Andruskó Zoltánt 15 éves szabadságvesztésre ítélte a bíróság.

A másik tárgyalt ügyben, Maroš Žilinka jelenlegi főügyész, Daniel Lipšic jelenlegi különleges ügyész és Peter Šufliarský volt helyettes főügyész meggyilkolásának előkészítése ügyében négy személy, Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Dušan Kováč és Darko Dagmar ellen emeltek vádat. Szabó Tamás szintén érintett az ügyben, az ő esete külön eljárás keretében zajlik.

A sértett ügyészek nem voltak jelen a tárgyalóteremben. Alena Zsuzsová vádlott kérte, hogy távollétében tartsák meg a tárgyalást.

Forrás: tasr, ma7.sk

Kiemelt kép: tasr

Amennyiben tetszik a tartalmak, tudósítások, hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek