Tarja Kauppinen: A nép igazsága

Avatar

A Twister Media 2018-as [bekezdés]-pályázatának az egyik nyertese Tarja Kauppinen „A nép igazsága” című, hamarosan megjelenő fantasy regénye, amely nem csak egy elképzelt világot mutat be nekünk, hanem tükröt tart elénk: „Nesztek, ez a való világ!”.

És tényleg: a regényben is állandó a háborúskodás népek vagy egyének között, s itt is – akárcsak (háború esetén) a mi világunkban – csak a legrátermettebbek, a legtalpraesettebbek maradhatnak életben (az egy-két kivétel pedig csak erősíti a szabályt). Karcos humorú szatíra vagy görbetükör? Kinek melyik.

Ahogy egy vele készült interjúban fogalmazott: A nép igazsága a korunk moráljával szembeni szkepticizmusomat megjelenítő, posztmodern szatíra, fikciós irodalmi díszletek között.

Tarja nem lacafacázik (az életben sem: ugyanis az írónő kemény ultrafutó. Mindig is igénye volt arra a lelki megtisztulásra, amit a sport, a küzdelem érzése ad), a hősei keményen küzdenek – ki ilyen, ki olyan módszerekkel igyekszik boldogulni a megpróbáltatások közepette, amelyekből bőven akad a történetben.

„A nép igazsága” többek között megtanít arra (is), hogy nem mindig kifizetődő anyámasszony katonájának lenni, hanem erővel, ügyességgel, rafináltsággal szembe kell menni a nehézségeknek, mert akkor van esélyünk győzni – akár egy háborúban, akár az életben…

Kiadó: Twister Media
Formátum: puhatáblás
Oldalak száma: 512
Nyelv: Magyar
Illusztrálta: Németh Gyula
Megjelenés: 2020. szeptember 17.

Előrendelhető (25%-os kedvezménnyel): ITT

 

Dávid Attila


Hasonló cikkek