Tavakba terelik a csapadékot Bátyán

Bátya csatlakozott a Klímabarát Települések Szövetségéhez, ebben a szervezetben olyan falvak, városok, kerületek egyesítik erőiket, amelyek önállóan is cselekedni akarnak a természetes környezet védelmében.
Bátya elkötelezett a vízgazdálkodási szemléletváltás iránt, hiszen a tavaly végrehajtott LIFE-projektjükre építve korszerűsítették a csatornarendszert, így most már az új mesterséges tavukba terelhetik a csapadékvizet.
Fekete Csaba bátyai polgármester, a baon.hu-nak elmondta, hogy lehetőséget láttak abban, hogy csatlakozzanak a Klímabarát Települések Szövetségéhez. Ez a 2009-ben alakult szervezet a Kárpát-medence településeit fogja össze, így földrajzi, gazdasági, kulturális és demográfiai szempontból nagyon sokszínű közösség. Vannak köztük pár száz fős falvak, megyei jogú váro­sok, fővárosi kerületek is, és összeköti őket a klímavédelem iránti felelősségvállalás.
A polgármester elmondta: a következő években azt is vállalni kell, hogy megóvják a természetes környezetüket és növelik a közigazgatási területük zöldterületeit, valamint korszerűsítik a hulladékgazdálkodást. Ezek a törekvések náluk nem újak, emlékeztetett, hiszen a község már a legutóbbi önkormányzati választás idején megfogalmazta Fenntarthatósági és Klímavédelmi Akciótervét, ami elvárás is, ha környezetvédelmi beruházásokat célzó pályázatokon szeretnének indulni. Ebben a dokumentációban 2030-ig ütemeztek be különböző klímavédelmi projekteket.
Forrás: baon.hu
Juhász Márta
Kövessen minket: Facebook

Hasonló cikkek