Tavaszodik Makón: elkészült az első zöldtető

A városban már évek óta nagy szerepet játszik a környezetvédelem, nincs ez másként idén sem. Elkészült a település első zöldtetője, ahol helyet kapott egy méhlegelő.

Ez Makó első extenzív méhbarát háztetője, ahová több mint negyvenféle növényt ültettek. Mind olyanok, amiket igazán kedvelnek a méhek, így itt otthonra lelhetnek, miközben szorgosan végzik klímamentő tevékenységüket – írja a radio7.hu.

Mivel az utóbbi években kiemelt figyelmet fordítottunk a méhekre, s egyre több fórumon hangsúlyozzák a beporzók védelmét és azok fontosságát, mára a méhlegelők sem ritkák. Megyeszerte és országosan számos település csatlakozott már a méhek kampányszerű és hosszú távú védelméhez is. De a zöldtető telepítése még nem annyira elterjedt, viszont annál inkább hasznos. Mert jót tesz a méheknek, környezetbarát és esztétikus, de energetikai szempontból is kiemelhető. Ugyanis az ilyen épület télen fűtve, nyáron pedig hűtve lesz a növényzet vastagsága, megléte miatt. Ráadásul még a kintről beszűrődő zajt is csökkenti.

Makón egyébként e kezdeményezés mellett is folyamatos a zöldítés, a zöld területek növelése, szépítése, kertészkedés. Ez része a városi közmunkaprogramnak.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek