Távozik beosztásából a bazini idősotthon igazgatónője

Viola Schmidtová, a bazini (Pezinok) szociális otthon igazgatónője távozik posztjáról. A helyét egy válságmenedzser veszi át, aki eddig a megyei hivatalnál dolgozott.

Juraj Droba pozsonyi megyefőnök hozzátette: ha véget ér a vesztegzár, ellenőrző vizsgálatot fognak tartani az otthonban.

Patrícia Mešťan, a megyei hivatal igazgatónője elmondta: jelenleg keresik a módját annak, hogyan tudnák növelni a személyzet létszámát. Mivel a karantén alá helyezett intézetben igazolt koronavírus-fertőzött személyek tartózkodnak, az alkalmazottakat veszélyességi pótlékkal akarják motiválni.

A megye létrehoz egy karanténközpontot is Bazinban. Itt az igazoltan koronavírus-fertőzött klienseket fogják elhelyezni.

A szociális intézet azon lakóit, akiknek negatív volt a koronavírus-tesztjük, egy másik intézetbe szállítják. Ezt követően az összes helyiséget fertőtleníteni fogják.

A bazini szociális intézet 93 lakója közül 55 volt pozitív, 32 negatív, 6 teszt eredménye még nem ismert. 25 klienst kórházba kellett szállítani, közülük 4-en meghaltak. A COVID-19 betegséget 9 alkalmazott szervezetében is kimutatták. Az igazgatónő tesztje negatív volt.

Forrás: tasr, bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek