Távozott Tomiszlav Szivics a Mezőkövesd labdarúgó csapatától

Tomiszlav Szivics / Fotó: MTI

Hétfőn közleményben jelentette be a klub az edzőváltás tényét. Az idén januárban érkezett Tomiszlav Szivics tréner négy hónapot töltött a dél-borsodiaknál, és irányításával összesen 15 tétmeccset játszott a kövesdi gárda. Ezek közül négyet megnyert, négyszer döntetlenre végzett, hétszer pedig kikapott. A szerződésbontás a várakozástól elmaradó szereplés miatt történt.

A Mezőkövesd Zsóry FC az őszi szezon végén hét pontra volt a kieső helytől, és az 5. helyen telelt, a múlt szombati, a Ferencvárostól elszenvedett 3-1-es vereségét követően pedig a 11. helyen álló csapattal szemben a pontelőnyük 1 egységre csökkent. Keddtől Radványi Miklós irányítja a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es futballcsapatát. Kommunikációs szinten gyorsan sikerült megoldani az edzőváltást: délelőtt bejelentették Tomiszlav Szivics távozását, a délutáni edzés előtt pedig sajtótájékoztató keretében bemutatták az új trénert, Radványi Miklóst, aki szerződése szerint 2018. június 30-ig lesz a csapat vezetőedzője.

– Figyeltem az NB I-et, tudom, hogy a Kövesd milyen szenzációsan sikerült őszt produkált, és hogy most egy ponttal vagyunk a vonal felett. Megkerestek, megkérdezték, hogy elvállalom-e a csapatot erre a négy meccsre és plusz egy évre, és én szívesen teszek eleget a felkérésnek, mert szeretem a kihívásokat, Dunaszerdahelyen már átéltem ilyeneket. Mindent megteszek azért, hogy a nyáron NB I-es csapatot készíthessek fel a következő évadra. Néhány játékost ismerek a csapatból, és szerintem a keret alkalmas a feladatra, mentálisan kell felkészíteni az együttest a következő mérkőzésekre. Azon leszünk, hogy a Honvéd elleni szombati meccsen szervezetten, egységesen játsszon a csapat- mondta Radványi Miklós a sajtótájékoztatón.

Vélemény, hozzászólás?