Te is tehetsz a kultúráért

Érzékenyen éli meg kulturális életünk is a negatív változásokat. A különféle támogatások mellett eddig is a nézői  érdeklődés éltette a kultúrát, de most különösen nagy szükség van a nézőkre, hogy segítsük átvészelni a jelenlegi helyzetet.

Az állatmenhelyeket, az állatkerteket is támogattuk, hogy az állatok gondozása zavartalanul folyhasson a látogató nélküli időkben. Ugyanúgy szükséges a kultúra alkotóit támogatni, ha nem szeretnénk a színházak, a kiállító- és koncerttermek zárt ajtaja előtt találni magunkat.

A Magyar Kultúráért Alapítvány gyűjtésre hív minden, a kultúráért rajongót és azért tenni kívánót. A #támogasdakultúrát egy olyan gyűjtési kezdeményezés, amellyel azokat az alkotókat kívánják segíteni, akik a vészhelyzet idején is arra törekedtek, hogy adjanak valamit magukból a világnak, a befogadóknak.

A #támogasdakultúrát Facebook oldalán nyílt szavazás keretén belül teheti le a közönség a voksát a támogatott alkotókra. Két hét áll rendelkezésre, hogy valakit a befolyt összeggel támogassunk ilyen formán. Sőt a közösségi oldalon arra is lehetőség van, hogy támogatásra érdemes alkotót ajánljanak.

Lehetőség van Mecénás, Rajongó Támogatói Utalvánnyal segíteni a kultúráért ténykedőket, de a közvetlen támogatásra is lehetőség van. Látogass el IDE, hogy te is legyél aktív részvevője a kultúra folyamatosságának.

Fotó: pixabay.com


Hasonló cikkek