Tehergépkocsival akarta leszorítani haragosát

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat egy Nógrád megyei férfival szemben, aki a tehergépkocsijával megkísérelte az útról leszorítani haragosa járművét.

A vád szerint az engedély nélküli vezetés miatt már járművezetéstől eltiltás hatálya alatt álló férfi 2019. december 14-én, este, tehergépkocsijával közlekedett Kálló lakott területén, amikor egy útkereszteződésnél észrevette, hogy haragosa kocsijával a közelben halad el. Elhatározta, hogy megijeszti őt, ezért utána hajtott, majd igen csekély követési távolságot tartva követni kezdte.

Amint a települést elhagyták, a vádlott gyorsított, majd áttért a bal oldali forgalmi sávba, és a személygépkocsi mellé érve szándékosan és folyamatosan jobbra kormányozta a tehergépkocsit, eközben érintőlegesen az autó bal oldalának ütközött. A leszorított autós ezt észlelve gyorsított és lehagyta a tehergépjárművet, a vádlott pedig visszafordult.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádiratában a többszörös visszaeső vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a bíróság a járművezetéstől végleges hatállyal tiltsa el őt.

ugyeszseg.hu


Hasonló cikkek