Tehetségeket ápolnak a zákányszéki Manó-kertben

A zákányszéki Manó-kert Óvoda és Bölcsőde gondozói különösen nagy figyelmet szentelnek a gyermekek fejlesztésének, s ehhez most támogatást is kapnak.

Az intézmény még tavaly novemberben nyert 900 ezer forintos pénzbeli juttatást óvodai tehetség-kibontakoztató alkalmak megvalósítására, melyet januárban el is kezdtek. Erre az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Nemzeti Tehetség Program adott lehetőséget  „A hazai és határon túli óvodai tehetség-kibontakoztató programok támogatása”  pályázati kiírásnak köszönhetően.

A projekt egyik pilléreként olyan személyiségfejlesztő játékokat ismertetnek meg a gyerekekkel, amik hosszú távon is pozitívan hatnak rájuk, segítenek a kommunikációban és a problémamegoldásban. Ezzel erősítik a kicsik szociális kompetenciáit. Barátságos önismereti tréningekre is lehetőség nyílik. A fejlesztő foglalkozásokat Fekete Csabáné, Nagyné Deme Ágnes óvodapedagógusok vezetik. Ehhez az óvoda egyik nevelője kidolgozott egy saját játékgyűjteményt, melyet örömmel használnak mind a gyermekek, mind az óvodapedagógusok.

A  másik jelentős foglalkozás az „Így tedd rá”, ahol népi játékokat sajátíthatnak el az ovisok. Ezeken az alkalmakon a hangsúly a játékok mellett a zenei élményre és mozgásra tevődik. Megalapozzák a későbbi hangszeres és táncos tanulási lehetőségeket, valamint igyekeznek megszerettetni a legkisebbekkel népi hagyományainkat is. Az „így tedd rá” –t Kiss-Patik Tünde, és Dani- Bernátsky Kamilla szervezi.

Az óvó nénik kifejezetten hasznosnak látják a programokat, szeretnék, ha a gyermekek örömüket lelnék a feladatok során és bíznak abban, hogy a felsorolt kompetenciák és területek mellett támogatni tudják a gyerekek érzelmi intelligenciájának és lelki tartalmainak kiteljesedését is.

Farkas Cs. Tekla

Forrás: moranettv.hu

Fotónk illusztráció!  

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

 


Hasonló cikkek