Télapó itt van!

Szán helyett egy hatalmas mézeskalács-házikóra emlékeztető, szépen feldíszített villamoson érkezett a Mikulás Miskolcra. A város adventi járművén december 6-án osztott ajándékot, de mivel Miskolcon sok jó gyerek van, így vasárnap újra visszatér, és megint lehet vele találkozni.

Adventi villamossal érkezett a Mikulás és segítője, Krimpi krampusz (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Advent első vasárnapján a borsodi megyeszékhelyen is meggyújtották az első gyertyát a város adventi koszorúján, felkapcsolták az ünnepi díszkivilágítást és ismét kigördült a remízből az a Tátra típusú jármű, amely 2018-ban elnyerte az Európa legszebb adventi villamosa címet. Tavaly egy gyönyörűséges jégpalota rótta a síneket, ahol a hideg színek domináltak, idén viszont csodálatos mézeskalács-házikóvá alakult járaton utazhatunk, amely melegséget áraszt. Egy búbos kemence teszi meghitté a belső tér hangulatát, a kemence körül pedig mesefigurákkal találkozhatnak a gyerekek.

Villamos mézeskalácsból (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Miskolc közlekedési vállalata legelőször 2012-ben indított adventi villamost, amely akkora sikert aratott, hogy azóta rendszeresen útra kel. Minden évben más külsőt ölt magára – színe volt már piros, óarany, kék –, de népszerűsége máig töretlen.

Búbos kemence adja a meleget (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Hónapokig tartó munka előzte meg a járat sínre bocsátását. Mivel régi járműről van szó, ellenőrizni kellett a megfelelő műszaki állapotot, majd a szerelvény külsejét és apró díszítéseit a közlekedési vállalat dolgozói kézzel festették. Amikor minden elkészült, akkor került rá több száz méter fénycső, számos fényfüggöny és 3D-s elem. A villamos utasterének berendezése szintén nagy odafigyelést igénylő, aprólékos feladat volt.

Az idei adventi villamos belső tere (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Miskolc adventi villamosa vízkeresztig jár, és 2020. január 6-ig felszállhat rá bárki, aki érvényes jeggyel, bérlettel rendelkezik.


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek