Teleszórnák imámokkal a német hadsereget

A Bundeswehrben szolgáló muszlimok szerint ideje már imámokat is foglalkoztatni a hadseregben, nem csak katolikus papokat és protestáns lelkészeket. 

A Bundeswehrben jelenleg mintegy 1500 muszlim szolgál, és mint ahogy a német sajtó írja,kezdenek egyre inkább elégedetlenkedni.

Kifogásolják ugyanis, hogy a német hadseregben nem fordítanak elég figyelmet a muszlimok lelki gondozására. Katolikus és protestáns lelkészek vannak, imámok azonban nincsenek. Ezért a muszlim katonák még a védelmi minisztert, Ursula von der Leyent is megkeresték az ügyben.

A jogi helyzet ráadásul a muszlimoknak kedvez, a német alkotmány szerint ugyanis minden vallást egyenlően kell kezelni, és minden körülmények között biztosítani kell azt, hogy az emberek szabadon gyakorolhassák vallásukat. Így az, hogy a Bundeswehr nem alkalmaz imámokat, gyakorlatilag alkotmányba ütközik a muszlimok szerint.

A védelmi minisztérium szerint a tárgyalások már folynak a németországi muszlimokat tömörítő Deutsche Islam Konferenz-cel (továbbiakban DIK), az ernyőszervezet szerint azonban Bundeswehr nem viszonyul az ügyhöz kellő lelkesedéssel.

Mindenesetre a német kormány elkötelezett a multikulti-hadsereget illetően, az ügyet a leghangosabban a bevándorláspárti zöldek és a szociáldemokraták támogatják.

Forrás: 888.hu

 


Hasonló cikkek