Brillíroznak a szlovák hokisták

Elsőként a szlovák férfi jégkorong-válogatott jutott elődöntőbe a pekingi olimpián, miután a szerdai negyeddöntőben büntetőkkel 3-2-re legyőzték a szlovák hokisták az alapszakaszt megnyerő amerikai csapatot.

A 14 egyetemistával felálló amerikaiak – miután hibátlan mérleggel kvartettjük élén zártak – nagy iramban kezdtek, ám a rivális túlélte a kezdeti nehézségeket, és a 17 éves Juraj Slafkovsky révén vezetést szerzett. A finn Turku fiataljának ez már az 5. gólja volt a tornán, amivel éllovas. A tengerentúliak így is lendületben maradtak, és még az első szünet előtt egyenlítettek.

A szlovákok – akik kedden az előző olimpián ezüstérmes németeket búcsúztatták – a 29. percben nem értek vissza védekezni, és ezt Sam Hentges használta ki.

Az európai együttes 43.7 másodperccel a találkozó vége előtt egyenlített Marek Hrivik révén. A hosszabbításban bár sok volt a helyzet, gól nem esett, a rávezetésekben pedig Peter Celarik gólja döntött.

A szlovák válogatott a pénteki elődöntőben a svéd-kanadai párharc továbbjutójával találkoznak.

Forrás: ma7.sk

Kiemelt kép: tasr

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek