Tematikus nap a DoQ-n: főszerepben az USA

Kennedy titkok, elnökgyilkosságok, az USA születése – különleges programmal készül a DoQ most vasárnap. A tematikus nap középpontjában az Amerikai Egyesült Államok története és leghíresebb eseményei állnak: megismerhetjük a Kennedy-család színfalak mögötti világát, megtudhatjuk, mi történt John F. Kennedy meggyilkolása után 24 órával, sőt, még az elnök különgépébe is bepillantást nyerhetünk.

DoQ_USA_tematikus nap_Kennedy (1) (002)

Tematikus műsorral indítja a vasárnapot a DoQ, melynek középpontjában az USA áll. 11.00-től Az elveszett Kennedy családi filmek című dokumentumfilm kerül képernyőre, amely Amerika egyik legbefolyásosabb famíliájának zárt ajtók mögött zajló életébe enged betekintést. Az archívumokból és kormányzati raktárakból előkerült történelmi jelentőségű felvételekből megismertetjük a család gondtalan hétköznapjait és a Kennedy-klánt sújtó tragédiák egész sorozatát is.

Ebéd után, 13.00-tól az Amerika: Az Egyesült Államok története című sorozattal folytatódik a műsor, amely olyan régi társadalmi problémákat feszeget, melyeknek még ma is érezni hatását. A válogatott epizódokból megismerhetjük, hogy európai telepesek kis csoportja hogyan lázadt fel a gyarmatosító hatalom ellen, és vált hét generáció alatt igazi amerikaivá, illetve azt, hogy 13 gyarmat miként alapozta meg a mai szuperhatalmat a függetlenségi nyilatkozat aláírásával.

DoQ_USA_tematikus nap_elnöki különgép (002)

15.00-tól Az Elnöki különgép című dokumentumfilm kerül képernyőre, melyből megismerhetjük az Air Force One-t, annak személyzetét, speciális berendezését és az elnöki utakhoz szükséges óvintézkedéseket. Ezt követően, 16.00-tól az U.S.A című sorozat nyújt idegenvezetés az ország egyes államaiban, Kansastől, Texasig, Kaliforniától Arkansasig.

A tematikus nap 18.00-kor zárul A Kennedy gyilkosság: 24 órával később című dokumentumfilmmel, melyben a dallasi gyilkosság részleteit ismerhetik meg a nézők, miközben betekintés nyerhetnek a tragikus merénylet utáni kritikus 24 óra eseményeibe is.

Tematikus vasárnap a DoQ-n 11.00-18.00-ig – főszerepben Amerika!  

Forrás: Red Lemon


Hasonló cikkek