Térfigyelő kamerarendszert építenek ki Pásztón

Negyvennégy kamerás közterületi figyelőrendszer fogja felügyelni a rendet és biztonságot a mátraaljai kisvárosban, Pásztón. Az önkormányzat ötven millió forint rendkívüli kormányzati támogatásból valósítja meg a beruházást. 

Megkezdődött a pásztói térfigyelő kamerarendszer kiépítése. Ahogy arról Farkas Attila polgármester beszámolt: fontos céljuk a gerincvezetékes kamerarendszerrel, hogy növekedjen a lakosság biztonságérzete. Fix térfigyelő kamerából 37 darabot szerelnek fel, a bejárati utakhoz pedig rendszámfelismerő funkcióval is rendelkező eszközök kerülnek, összesen hét darab, így ellenőrizhetővé válik a városba be- és az onnan kimenő forgalom. A polgármester kiemelte, hogy reményeik szerint az eszközök működése kellő visszatartó erővel bír, és a közeljövőben számottevően csökken majd a szabálysértések, a bűncselekmények száma, javul a közlekedés biztonsága, megoldottá válik az épületek, közterületek védelme Pásztón.

A kamerák a városban figyelni fogják többek között a temetőket, tereket, az iskolákat és óvodákat, a kórházat, a piacot, a romkertet, a sporttelepet, a szelektív gyűjtőszigeteket, a vasútállomást és a strand főbejáratát.

Farkas Attila polgármester a most megkezdett biztonsági rendszer kiépítése kapcsán azt írta közösségi oldalán: a pandémia alatt sem állhat le a fejlődés.


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek