Tervek szerint épül az M4-es

Épül az M43-as autópálya országhatárig tartó szakasza

Az Abony és Fegyvernek közötti 29 kilométeres szakasz 2016 őszére készül el. A beruházás értéke 110 milliárd forint.

A tervek szerint halad az M4-es autópálya építése. Az Abony és Fegyvernek közötti 29 kilométeres szakasz 2016 őszére készül el – hangzott el a Kossuth Rádió Déli krónikájában.

Az M4-es autópálya Szolnokot északról elkerülő, 29 kilométeres szakaszának három részén a nyertes kivitelezők egyszerre dolgoznak az Abony és az épülő, új Tisza-híd közötti, 13,5 kilométeres, az új Tisza-hidat is magában foglaló 2,5 kilométeres, valamint az innen Fegyvernekig tartó 13 kilométeres szakaszon – mondja Boldog István, útügyi miniszteri biztos.

Szinte minden területen dolgoznak a hídveréstől a Szolnok-Abony felé eső részig, a törökszentmiklósi területen. A változó időjárástól függetlenül nagyon jó ütemben halad az építkezés. Abban bízom, hogy ez így marad, és akkor talán még határidő előtt be tudjuk fejezni – hangoztatta a biztos.

A szokatlan talajviszonyok miatt több millió köbméternyi földmunkára és különleges technológiák alkalmazására is szükség van. Az autópálya-szakasz kétszer két sávval és leállósávval épül, a szükséges le- és felhajtókkal, csomópontokkal, pihenőkkel, zajvédő, árnyékoló falakkal.

Ezzel megépül a Szolnokot elkerülő gyűrű északi része, és a Jász-Nagykun megyei székhelyen az átmenő forgalom tovább csökkenhet. Az M4-es autópálya Abony és Fegyvernek közötti szakasza nettó 110 milliárd forintból épül meg, európai uniós forrással, a Széchenyi-terv keretében.

Forrás: hiradó.hu

Hasonló cikkek