Tervek szerint halad az M4-es építése

Megfelelő ütemben halad az M4-es autóút építése, a Cegléd és Abony közötti 17,6 kilométeres hátralevő része is elkészül a tervek szerint 2020-ban

– közölte Jász-Nagykun-Szolnok megye 1-es számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője pénteken, a 4-es főút Abony nyugati lejárójánál tartott sajtótájékoztatón.

Kállai Mária elmondta: a beruházás közeledik a befejezéséhez, a cél, hogy biztonságosabbá, gyorsabbá tegye Budapest elérhetőségét. Hozzátette: 2015-ben Orbán Viktor miniszterelnök megígérte, hogy hazai forrásból megépül az M4-es autóút Szolnok és az M0-s között, ennek része a Cegléd és Abony közötti szakasz is. Az építkezés 2017-ben elkezdődött, azóta megfelelő ütemben halad – számolt be.
Földi László, Pest megye 12-es számú választókerületének KDNP-s országgyűlési képviselője elmondta: a térség fejlődése szempontjából kiemelt jelentőségű az M4-es megépítése. A beruházásnak köszönhetően új létesítmények épülnek, ezáltal új munkahelyek jönnek létre a térségben, és már érdeklődtek befektetők – tette hozzá.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz–KDNP) elmondta, hogy az abonyi ipari park és a szolnoki új fejlesztésű ipari park fogadja a befektetőket.

Emellett jelentős fejlesztésnek számít a beruházás a közlekedésbiztonság szempontjából is – fűzte hozzá. Kitért arra, hogy az M4-es eléri majd Szolnokot is, a várost északi irányban elkerülő szakasz megépülésével csökken a megyeszékhely belső forgalma.


Hasonló cikkek