Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Tetszik a közönségnek a Tina Turner életéről szóló film

A 81 éves sztár izgalmas élete a filmeseket is megihlette. Tina Turner életéről készített dokumentumfilmet március 27-én a mozicsatornán is levetítették.

A 81 éves sztár izgalmas élete a filmeseket is megihlette. A világhírű rocknagyiról az HBO készített dokumentumfilmet, amit a berlini filmfesztiválon mutattak be először, majd március 27-én a mozicsatornán is levetítették.

Tina Turner a legsikeresebb énekesnők közé tartozik. Olyan slágerekkel hódította meg a világot, mint a The Best, a What’s Love Got To Do With It vagy a Proud Mary. Világszerte több mint 200 millió eladott lemezzel a Guinness rekordok könyvébe is bekerült, 12 alkalommal kapott Grammy-díjat, és életéből Tina – The Tina Turner Musical címmel készült színpadi előadás, amelyet 2019. novemberben 8-án mutattak be a Broadway-n. A fényes karrier mellett azonban magánéleti mélypontokból is jutott neki. Első férje, Ike Turner gyakran bántalmazta, ezért válással végződött házasságuk, Tina pedig szólópályára lépett. Második férje, Erwin Bach mellett sikerült megtalálnia magánéletében is a boldogságot.

 

A világhírű rocknagyi (Fotó: Tina Turner Facebook oldala)

 

A most bemutatott dokumentumfilmben a rocknagyi kendőzetlen őszinteséggel vallott életéről, férje pedig úgy vélekedett, hogy ez az alkotás méltó lezárása Tina Turner fényes karrierjének. Több rajongó jelezte az énekesnő közösségi oldalain, hogy látta a filmet, és nagyon tetszett neki.

Tina szólókarriere lassan indult, kísérletezett rockkal, diszkóval, különösebb feltűnés nélkül. 1984-ben aztán egy nagyszerű visszatérésnek lehetett tanúja a világ. A negyvenöt éves Tina Private Dancer című, ötödik szóló albumából (a címadó dal Mark Knopfler szerzeménye) 12 millió példány kelt el, és négy Grammy-díjat söpört be érte. A rendkívül energikus, lobogó hajú énekesnő világszerte zsúfolt arénákban lépett fel, albumai milliós példányszámban keltek el.

Tina Turner a filmvásznon is bizonyított: szerepelt a Who együttes Tommy című musicaljének filmváltozatában, egy Mad Max-filmben és Az utolsó akcióhős című filmben, s ő énekelte az Aranyszem című James Bond-film címadó dalát.

2013-ban, hetvenhárom éves korában ő lett a Vogue magazin legidősebb címlaplánya, és még ugyanabban az évben házasságkötésre is rászánta magát. Feleségül ment a nála fiatalabb német producerhez, akivel már húsz éve élt együtt.

A TINA című dokumentumfilm hivatalos előzetese itt tekinthető meg:

Nyitókép: Facebook

Kultúra | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook

MEGOSZTÁS
Facebook
Twitter
LinkedIn
További cikkek