Tigrissel találkozhatnak a vásárhelyi gyerekek

Egy szervezetnek köszönhető a jelmezes kezdeményezés. Így szeretnék megkönnyíteni az iskolakezdést a gyerekek számára

A Szeretem Vásárhelyet Egyesület idén sem feledkezett meg jól bevált Zebra – Akciójáról. Ennek az ötletnek köszönhetően, a tanévkezdés első napjaiban polgárőrök, egyesületi tagok és önkéntesek kísérik át a gyerekeket a zebrán. Egyrészt, hogy a kicsik megszokják a közlekedést. Másrészt pedig, mert mindeközben bátorítani szeretnék őket arra, hogy legyenek figyelmesek, körültekintőek, hiszen leginkább ők tudnak magukra vigyázni. Nem elég arra hagyatkozni, hogy más majd biztos figyel.

A közlekedés fontossága mellett van még egy dolog, amire szeretnék felhívni a figyelmet, valamint, amit szeretnének megkönnyíteni. Köztudott vagy sem, de tanévkezdéskor nagyon sok gyermek szorong, erre jó a jelmez. Ezzel érik el, hogy vidáman induljon a reggel.

Segíti a munkánkat egy tigris, egy kabalaállat, ami talán könnyebbé és vidámabbá teszi ezeket a reggeleket azoknak a szorongó kisgyermekeknek, akik az első lépéseket teszik meg az iskolakapuig. Arra biztatjuk őket, hogy legyenek nagyon körültekintőek, mivel nem elég, ha mások azok. Nekik is figyelniük kell az autókra egy-egy úttesten való átkelésnél – nyilatkozta Juhász Tünde az egyesület elnökhelyettese a radio7.hu-nak.

Hódmezővásárhelyen egyébként mások is kiveszik a részüket a tanévkezdési időszakból. Legalábbis, ami a segítségnyújtást illeti. A Mindenki Számít Vásárhelyen Alapítvány sportutalvánnyal támogatja a rászoruló kicsiket. A helyiek nagyon fontosnak tartják az ilyen kezdeményezéseket. A sportruházat jól jön, a tigrisnek pedig van, aki annyira örül, hogy szeretne menni még egy kört. Ez sokat számít a gyermekléleknek. Reméljük, a kezdeményezésnek hála könnyebbé válik a sulikezdés.

Farkas Cs. Tekla


Hasonló cikkek