Tiltott fegyverkezés, de orvvadászatban is ludasak lehetnek

Tiltott fegyverkezéssel gyanúsít egy oromfalui (Oravnica/Zsarnócai járás) és egy bükköskúti (Bukovina/Garamszentkereszti járás) férfit a garamszentkereszti rendőrség. A 36 és 44 éves férfi hétfőn este egy személyautóval utazott Dócyfürésze (Píla/Zsarnócai járás) felé, amikor megállították őket a rendőrök.

A készenléti rendőrség munkatársai átkutatták a 2 férfi autóját és lefoglalták a náluk lévő 2 lőfegyvert – írja a Facebook-oldalán a Besztercebányai Kerületi Rendőrkapitányság.

A gyanúsítottak egyike hosszúcsövű lőfegyvereket vásárolt, s azokat az állandó lakhelyén tartotta – különféle fegyveralkatrészekkel és lőszerekkel együtt. Ezeket egyúttal átalakította és használta. Tavaly nyár óta az egyik fegyvert kölcsönadta a másik gyanúsítottnak.

Mindketten vadászatra használták a fegyvereket. A férfiak orvvadászat bűncselekményének elkövetésében is gyanúsak. A lefoglalt fegyvereket, fegyveralkatrészeket és lőszereket szakáértői vizsgálatra küldték a rendőrök. A vizsgálat igazolta, hogy házilag készített fegyverekről van szó, amelyek tartásához és használatához nem rendelkeztek engedéllyel.

A gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek, az ügyben továb zajlik a nyomozás.

Forrás: bumm.sk, facebook


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek