Timosenko: Ukrajnában a minimális nyugdíj ma a létminimumnál is kevesebb

Ukrajnában senki sem fog olyan fizetést vagy nyugdíjat kapni, amely kevesebb, mint a létminimum

– jelentette ki Ungváron nagyszabású kampánya keretében Julija Timosenko ukrán elnökjelölt, a Batykivscsina párt vezetője.

A pártelnök felháborodását fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a jelenlegi kormány reformjának eredményeként a “nyugdíjasok kevesebb, mint 2000 hrivnyát kapnak”. Ez azt jelenti, hogy a minimális nyugdíj ma a  létminimum alatt van, amely 4425 hrivnya (40 ezer forint) – jegyezte meg a politikus.

„Ebből nem lehet megélni! Nem volt joguk megtenni, hogy a nyugdíj vagy a fizetés 4425 hrivnya alatt legyen? Nem!” – mondta Timosenko.

Továbbá azt is megjegyezte, hogy azok az emberek, akik nem kapnak szubvenciót, befizetik a rezsit és semmi nélkül maradnak: nincs elegendő pénzük gyógyszerre vagy élelmiszerre.

“Ez az ember tudatos megsemmisítése. Az új elnök munkájának első hónapjától kezdve kevesebb, mint 4425 hrivnyát senki sem kapna! Meg kell állítani az ukrán nyugdíjasok ellehetetlenítését”– biztosított az elnökjelölt.

Ezenkívül Timosenko meg van győződve arról, hogy nem lehet mindenkinek egyforma nyugdíjat felszámolni. Tehát a nyugdíjas, akinek kevés szolgálati ideje van, legalább 4425 hrivnyát kapna, akik pedig többet dolgoztak, magas nyugdíjban részesülnének – hangoztatta a Batykivscsina párt vezetője.

28 év után meg kell szakítanunk ezt a hatalmi rendszert. Itt a történelmi pillanat, hogy ne csak a hatalmon lévő személyen, hanem az egész országon változtassunk“- zárta kampánybeszédét Timosenko.

Forrás: karpatinfo.net


Hasonló cikkek