Titokzatos halál a pécsi megyeházán

Hatósági eljárás keretében vizsgálják a halálesetet, ami arra utalhat, nincs idegenkezűség a háttérben, bár ez talán mégsem zárható ki.

Meghalt egy férfi a pécsi főtéren álló megyeházán, miután mintegy háromemeletnyi magasságból lezuhant az épület lépcsőházában kedd délután – tette közzé a Pécs Aktuál. A hírportál azt írta, hogy a mentők már nem tudtak segíteni a férfin, aki egyelőre ismeretlen okok miatt zuhant a mélybe.

Mint írják, elsődleges információik szerint egy idősebb, hatvan körüli férfi jelent meg a Megyeházán késő délután, és azt mondta, szeretné megnézni a harmadik emeleten lévő festményeket és freskókat. Azon a szinten a megyei szociális és gyermekvédelmi főigazgatóság irodái vannak, nem a megyei önkormányzaté.

Információik szerint a portás azért engedte fel a férfit, mert ismerte. Percekkel később azonban egy hatalmas puffanást hallott, a férfi lezuhant az emeletek között, és a lépcsőház aljában ért földet. Leírásuk szerint az épületben szabályszerű magas korlátok, kapaszkodók vannak a lépcsőházban mindenhol, onnan talán lehetetlen onnan „véletlenül” kiesni, kizuhanni. Ha valaki elveszítené az eszméletét, akkor sem eshet ki, és mindössze pár métert gurulna a rövid lépcsőfordulók között – állapítják meg.

Úgy tudják, a rendőrség most azt vizsgálja, hogy baleset, vagy netán öngyilkosság történt-e, de teljes mértékben az idegenkezűséget sem zárhatják ki hivatalból – teszik hozzá. Később a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy a haláleset körülményeit a Pécsi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja, de részletesebb tájékoztatást a jogszabályok értelmében nem adhatnak.

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek