Tíz útvonalon 44 szezonális vonatot indít a Szlovák Vasúttársaság

A Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) idén nyáron 44 szezonális vonatot indít, összesen 10 útvonalon. Ezzel arra akarják ösztönözni az embereket, hogy a nyarat otthon élvezzék ki – tájékoztatott Tomáš Kováč, a társaság szóvivője.

A vonatok szombattól (július 4.) szeptember 15-ig fognak közlekedni. A nyári vonatok az Igló-Szepesváralja (Spišská Nová Ves – Spišské Podhradie), Eperjes-Ólubló (Prešov-Stará Ľubovňa), Kassa-Murány (Košice – Muráň), Kassa-Nagyszabos (Slavošovce), Kassa-Dobsina (Dobšiná), Eperjes-Besztercebánya, Kassa-Besztercebánya, Besztercebánya-Iglófehérhegy (Mlynky), Selmecbánya-Zólyom és Pozsony-Detrekőváralja (Plavecké Podhradie) vonalakon fognak közlekedni.

A vasúttársaság hozzátette: az új vonatjáratoknak köszönhetően a lakosok ellátogathatnak például a Szepesi várhoz (Spišský hrad) vagy Lubló várához (Ľubovniansky hrad), illetve a Szlovák Paradicsomba, a Murányi-fennsíkra, a Szlovák-karszthegységbe (Slovenský kras), a Vydrovo erdei skanzenbe és más olyan helyekre, amelyek rajta vannak az UNESCO listáján. A szezonális vonatjáratok elsősorban olyan területeket érintenek, amelyek alkalmasak a gyalogló- és a biciklitúrákra.

Szombattól (július 4.) július 25-ig a Jégexpressz (Ľadový expres) is közlekedik. Ez a vonat július 4 szombatján fog járni Kassa és Garamfő (Telgárt) között, a turistáknak pedig több lehetőségük is lesz arra, hogy kiéljék magukat: lehet csónakázni az imrikfalvi víztározónál (Palcmanská Maša), lovagolni a Szlovák Paradicsomban, de a Dobsinai-jégbarlangot (Dobšinská ľadová jaskyňa) is meg lehet látogatni. „Azok, akiknek több energiájuk van, a legendákkal övezett Király-hegyet (Kráľova hoľa) vagy a Holló-sziklát (Havrania skala) is megmászhatják” – zárta a vasúttársaság.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek