Tizenegy előadás látható a megújult nyíregyházi szabadtéri színpadon a nyáron

Tizenegy előadást tekinthet meg a közönség a megújult szabadtéri színpad nyári programsorozata keretében Nyíregyházán

– közölte a Móricz Zsigmond Színház szerdán az MTI-vel.

Az 1,2 milliárd forintból teljesen felújított, új nevén Rózsakert Szabadtéri Színpad évada június 14-től augusztus 17-ig tart.

Újdonság, hogy előadásait összekapcsolták a 2019-es Vidor Fesztivál versenyprogramjával: a színházi seregszemle tizenhét éves történetében először a szervező Móricz Zsigmond Színház zenés vígjátékok számára is hirdetett pályázatot.

A Zenés Vidor Nyár címre keresztelt programban elsőként június 22-23-án a Játékszín produkciójában Jeanie Linders Menopauza című musicaljét nézhetik meg a nyíregyháziak, Gyárfás Miklós Tanulmány a nőkről című zenés darabját pedig a kaposvári Csiky Gergely Színház mutatja be június 29-én.

A veszprémi Petőfi Színház a Nóti Károly, Fényes Szabolcs és Szenes Iván által jegyzett Nyitott ablak című zenés játékával érkezik július 6-án, a Turay Ida Színház július 14-én Topolcsányi Laura és Berkes Gábor darabját, A férfiak a fejükre estek című zenés vígjátékot állítja színpadra.

Július 19-én a Veres1 Színház Galambos Attila és Szente Vajk Csoportterápia című “mjúzikelkámedijét” mutatja be, ezt követi július 26-án a komáromi Magyarock Dalszínház előadásában Paul Féval A púpos című musicalje, valamint augusztus 14-én Eisemann Mihály, Somogyi Gyula és Zágon István operettje, az Állami áruház a Kecskeméti Katona József Színház előadásában.

A szabadtéri idei szezonjának nyitóelőadása – egyben a szabolcsi teátrum következő évadának első nagyszínpadi bemutatója – június 14-én a Delila című vígjáték lesz. Augusztus 3-án Ray Conney nagysikerű vígjátékán, A miniszter félrelépen szórakozhat a közönség a Bánfalvy Stúdió segítségével, augusztus 9-én és 10-én a Meseautót állítja színpadra a helyi színtársulat.

A Rózsakert Szabadtéri Színpad 2019-es programját augusztus 17-én Kern András zenés estje zárja: a Lövölde tér című produkcióban Hernádi Judit és Heilig Gábor lesznek a vendégei.


Hasonló cikkek