Tízpercenként oltanak Kecskeméten

Dinamikusan oltanak a hírös városban.

Tízperces beosztásokban oltják az egészségügyi dolgozókat Kecskeméten, ahol több száz dolgozó regisztrált, hogy be szeretné adatni magának a védőoltást. Utánuk a mentősök, a háziorvosok és a kormányhivatal járványügyi dolgozói kaphatják meg a vakcinát.

A kórházba december 30-án érkezett meg az első vakcinaszállítmány, 2925 darab, várhatóan minden héten érkezik majd ezek után is hasonló mennyiség. Már december 31-én megkezdték az oltópontok működtetését Kecskeméten.

Minden nap este 8 óráig oltják a jelentkezőket, az oltópont munkaszüneti napokon és ünnepnapokon is napi 12 órán keresztül tart nyitva, január 4-től, hétfőtől reggel 7-től este 7-ig. Az egészségügyi dolgozók 10 percenként vannak előjegyezve, így várhatóan naponta 288 fő oltását tudják az oltóponton elvégezni.

Vasárnapig a kórházi egészségügyi dolgozók oltása történik előzetes, beosztás szerint. A kecskemétiek mellett a kiskunfélegyházi és kalocsai telephely munkatársai is Kecskeméten kapják meg a vakcinát. A kiskunhalasi kórházban is folyamatban az előjegyzés és az oltás, ott több száz egészségügyi dolgozó szeretné beadatni magának az ellenszert.

Az oltás bizonyos esetekben nem adható be, például, ha valaki az oltóanyag összetevőire súlyosan allergiás, ha akut lázas beteg, várandós, vagy terhességet tervez 2 hónapon belül, ha védőoltást kapott az elmúlt négy hétben, ha nem töltötte be 16. életévét vagy ha az elmúlt 3 hónapban átesett a koronavíruson.

Juhász Márta

Forrás: baon.hu

 


Hasonló cikkek