Több dunaszerdahelyi iskola is bezárt a járványhelyzet miatt

Hétfőtől online oktatásra tért át több csallóközi iskola, köztük az ország legnagyobb magyar alapiskolája, a dunaszerdahelyi Szabó Gyula is.

Öröm az ürömben, hogy a bezárás legalább amennyire lehet jókor jön. Csak 3 nap megy rá. A Vidékfejlesztési Szakközépiskola és a hozzá tartozó Sportgimnázium is online oktatásra tért át a héten.

Csütörtöktől ugyanis kezdődik az ősziszünet, mire a diákok visszatérnének az iskolapadba, le is telik a karantén. Ha minden jól megy nem találnak újabb fertőzötteket, a közegészségügyi hivatal a szünet után rögtön, azaz november másodikától engedélyezheti a jelenléti oktatás folytatását.

Nagy Árpád, a Szabó Gyula Alapiskola igazgatója közölte, a járvány valóban rohamosan terjed az iskolában. A pénteket 8 karanténban lévő osztállyal zárták, a hétvégén azonban 3 újabb osztályt voltak kénytelenek karanténba helyezni és két pedagógusuk tesztje is pozitív lett.

Ez azt jelenti, hogy az iskola harmada, 33 osztályból 11 került karanténba.

A dunaszerdahelyi hivatal szinte minden iskolájában emelkednek a mutatók.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek