Több építőipari cég is növelte az árbevételét Tolnában

Tíz-harminc százalékkal növelte árbevételét több építőipari cég Tolna megyében, az MTI által megkérdezett cégvezetők 2022-ben további növekedést várnak.

A kivitelezéssel és építőanyag-kereskedelemmel foglalkozó, szekszárdi SZ+C Kft. 2021-es nettó árbevétele várhatóan egymilliárd forinttal meghaladja a 2020-as 3,18 milliárd forintot – mondta Czank Géza ügyvezető. A többlet annak köszönhető, hogy a cég tavaly több iskola – közbeszerzési eljárásban elnyert – korszerűsítését végezte el, az építőanyagok ára pedig 15-20 százalékkal nőtt – tette hozzá.

A növekedés az idén is folytatódik, a társaságnak már megvan az éves szerződésállománya, 2022-ben 4,5-5 milliárd forint nettó árbevételre számítanak. A 60 dolgozót foglalkoztató kft. kétszámjegyű béremelést hajtott végre – közölte a cégvezető.

A szekszárdi Gemenc Bau Kft. – Werner Miklós ügyvezető igazgató közlése szerint – a 2020. évi 2,3 milliárdról 2021-ben mintegy 2,5 milliárd forintra növelte nettó árbevételét, és 43-ról 50 főre létszámát. Az ipari, mezőgazdasági – többek között a Tolle Zrt.-nek – csarnokokat építő vállalkozás vezetője arról számolt be, hogy az idei évre a cég kapacitásai teljesen le vannak kötve.

A tamási Tam Bau Kft. 2021-ben az előző évi 2,18 milliárd forintról 2,95 milliárd forintra növelte árbevételét – mondta Kólya József ügyvezető igazgató. A kft. építőmesteri üzletága másfél milliárd forintos bevételt ért el közintézmények, csapadékvíz-elvezetők, üzemcsarnok építésével, részt vett többek között a Konda-völgyi tározó medermunkáiban és a Sió rekultivációjában is. A 95 fős cégnél egy jelenleg zajló projektben 270 millió forintos kormánytámogatással fejlesztik az előregyártott elemek technológiáját. Az ügyvezető hozzátette: 2022-ben is kétszámjegyű, de a tavalyi mértéket el nem érő árbevétel-növekedésre számít.

A szintén tamási Topa és Társa Kft. fél milliárdról 700 millió forintra növelte árbevételét, amely 2019-ben még bőven meghaladta az egymilliárd forintot. Topa István ügyvezető igazgató elmondta, hogy 2020-ban az 50 alkalmazottal működő kft.-nek a koronavírus-járvány miatt csökkentek a megrendelései, az elmúlt évben viszont több jelentősebb közbeszerzést, köztük a bonyhádi rendőrkapitányság felújítását nyerték el. A cégnek 2022-re 300-350 millió forintos megrendelésállománya van, az árbevételt 700 millió és egymilliárd forint közé tervezik – tette hozzá.

A bátaszéki Alisca Bau Zrt. árbevétele 5,6 milliárd forintról 6,2 milliárdra nőtt 2021-ben; a vállalkozás elsősorban dél-alföldi és dél-dunántúli közművek kivitelezője volt. Korcsmár István, a zrt. elnöke azt mondta, az idei év második felében számít megrendelésekre. Megjegyezte, abban bíznak, hogy a cég a Paks 2 projekthez kapcsolódva Paks térségében kezdődő jelentős beruházásokban vehet részt.

Ha tetszett a hír, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek