Több ezer ember tüntetett Prágában a korlátozások ellen

A Cseh Távirati Iroda beszámolója szerint sok ember nem viselt maszkot és a résztvevők a kötelező távolság betartására sem ügyeltek.

A Nyissuk ki Csehországot elnevezésű tüntetést az éttermek megnyitását követelő Chcípl PES (ez egy szójáték: Megdöglött a Kutya, de a PES kifejezés a járványhelyzet fokozatára utal) szervezte. A résztvevők hangosan skandálva a kormány lemondását követelték. „Stop a covid-elnyomásnak. Állítsuk meg a covid nevében hirdetett totalitást!”A tüntetés kezdetén az ismert cseh énekes, Daniel Landa szólt az egybegyűltekhez. „Az erő vagyunk, nem az erőszak. Mi egy békés gyülekezet vagyunk. Ez nagyon fontos.”

Jiří Janeček, a vendéglátói vállalkozók képviseletében kifejtette: „Ennek a kormánynak a kaotikus járványellenes intézkedései nem működnek és soha sem fognak működni. Épp ellenkezőleg, ártanak ennek az országnak, ártanak nekünk, önöknek, az egész nemzetnek. Január 23-ig nyissuk ki egész Csehországot, kezdjük élni a saját életünket és védjük meg azokat, akik erre valóban rászorulnak és főleg ezt szeretnék. Ébredjünk fel 14 nap múlva egy normális világban”.

A tüntetés kezdeményezője, Libor Vondráček meggyőződése, hogy az emberek sokkal hatékonyabban tudnak saját maguk védekezni. Nem akarják már tiszteletben tartani azokat az előírásokat, amelyek nem működnek, ráadásul a szegénység, a munkanélküliség, a csődbe ment cégek és a műveletlenség járványát idézték elő.

Felszólalt Václav Klaus korábbi államfő is, aki jelezte, hogy nem kívánja beoltatni magát a COVID-19 vírusa ellen.

A rendezvényt mintegy 200 rendőr követte.

Forrás: ma7.sk

V4 Panoráma | Pannon Hírnök 


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek