Gyerekek haltak meg egy oroszországi buszbalesetben

Öt kiskorú gyerek életét vesztette pénteken egy súlyos buszbalesetben az ország sztavropoli területén, kilenc súlyosan vagy közepesen sérült személyt, köztük több kiskorút kórházba szállítottak – közölte Vlagyimir Vlagyimirov helyi kormányzó.

Az orosz közlekedésfelügyelet nem sokkal korábban négy halálos áldozatról és tizenkét súlyos sérültről adott hírt. A RIA Novosztyi hírügynökség jelentése szerint az Asztrahán-Sztavropol autóúton három jármű karambolozott, köztük egy teherautó és egy mikrobusz, amely a gyerekeket szállította egy versenyre Volgográdból Cserkesszkbe.

A buszon tizennégy fiatalkorú és négy kísérő utazott.

Vlagyimirov szerint a 12-14 éves gyerekek egy kosárlabdacsapat tagjai. A baleset helyszínére érkezett kormányzó közölte, hogy a helyi egészségügyi hatóságok megsegítésére Sztavropolból orvosokat küldtek. Mint mondta, szükség esetén a sérülteket átszállítják a megyei kórházakba.

A balesetben összesen tizenhatan sérültek meg, köztük három felnőtt, a többiek gyerekek. Hat sérültet újjá kellett éleszteni, közülük ketten életveszélyes állapotban vannak, a többiek állapota stabil. A baleset ügyében a hatóságok büntetőeljárást indítottak.

Világ tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek