Több kilométernyi út újul meg Gyulánál

Jobb minőségű utat kapnak a kétegyháziak.

Várhatóan másfél milliárd forintba kerül a 4434-es számú közút Gyula és Kétegyháza közötti kilenc kilométeres szakaszának felújítása. A négy részletben megvalósuló felújítás első üteme március közepén elindult, az utolsó szakasz munkálatai egy év múlva kezdődhetnek – tájékoztatta Herczeg Tamás országgyűlési képviselő (Fidesz) szerdán közleményben az MTI-t.

Mint írta, a gyűjtő utat napi közel kétezer jármű használja. „Elsősorban a kétegyháziaknak fontos ez a beruházás, de a gyulaiak, illetve a Dél-békésből ide érkezők számára is, hiszen Mezőkovácsházáról, Mezőhegyesről, vagy Medgyesegyházáról ez a legrövidebb út Gyulára”.

Cserkúti András, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés megyei igazgatóság vezetője ismertette: az első, csaknem 4 kilométeres szakaszt a Magyar falu program által biztosított pénzből, 787 millió forintból újítják fel. A következő, 900 méteres szakasz az uniós Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) támogatásával újul meg, a kiviteli közbeszerzést most készítik elő.

A harmadik, 3,1 kilométeres szakasz szintén a Magyar falu program keretéből készül el. Erre a szakaszra készek a kiviteli tervek, és várhatóan ősszel kezdődhet a munka. Az utolsó, Kétegyháza előtti 1,1 kilométeres szakaszt Top maradványforrások felhasználásával szeretnék felújítani. A pályázatot már benyújtották, pozitív döntés esetén jövő év tavaszán kezdődhet meg a kivitelezés.

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek