Több migráns meghalt, amikor háznak csapódott az autójuk

Emiatt teljes szélességében lezárták a főutat Mórahalomnál

Hét illegális migráns vesztette életét abban a balesetben, amelyik hétfőn éjszaka történt Mórahalomnál. Négyen megsérültek, köztük a sofőr is – közölte keddre virradóra a Police.hu.

Mint ahogy arról korábban beszámolta, 2021. december 13-án 23 óra 40 perc körül súlyos baleset történt Mórahalom belterületén, miután egy szerb honosságú egyterű sofőrjét a mélységi ellenőrzésben résztvevő rendőrök igazoltatni próbálták, ám a férfi ezt észlelve nagy sebességgel megpróbálta elhagyni a helyszínt.

Fotó: police.hu


A jármű ekkor egy háznak csapódott, és felborult. Az autóban a sofőr mellett 10 illegális migráns utaztott. A balesetben a sofőrrel együtt négyen megsérültek, a többiek a helyszínen meghaltak.

A rendőrök a férfit elfogták, előállították és – őrizetbe vétele mellett – ellene embercsempészés és halálos tömegszerencsétlenség okozása miatt indul eljárás a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

A rendőrök a helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére a főutat teljes szélességében lezárták, a forgalom a környező utcákban halad.

A rendőrség kéri, hogy az arra közlekedők fokozott figyelmmel és türelemmel közlekedjenek!


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek