Több millió liter vizet szivattyúztak át

Hárommillió liter vizet emeltek át a halasi Dong-éri csatornából az egyik tározóba. A magas vízállásnak köszönhetően engedélyt kapott rá Halas.

A kiskunhalasi önkormányzat több programot, illetve beruházást is megvalósított pályázati forrásból az elmúlt években az időszakosan jelentkező belvízproblémák, az év nagyobb részében pedig a kevés csapadék miatt a Sóstó vízutánpótlásának megoldására.

Három nap alatt mintegy hárommillió liter vizet tudtak átszivattyúzni a tározóba, amiben a Dél-Magyarországi Tűzoltó- és Technikai Mentő Egyesület volt segítségre egy nagy teljesítményű szivattyúval. A halasi városháza tájékoztatása szerint, ha a jövőben szükséges lesz erre a beavatkozásra, akkor újra el fogják végezni.

A város nem tartozik a különösen veszélyeztetett települések közé, ennek ellenére a csapadékosabb évszakokban a belvíz komoly problémát okozott a település egyes részein, mely szükségessé tette a helyzet kezelését.

A belvízfoltok kialakulása nem csak a természeti körülmények rovására írható. Sok helyen gondozatlanok a nyílt csapadékelvezető árkok, több helyen feltöltötték a szikkasztóárkokat, vagy műszakilag nem megfelelően építették ki az átereszeket, így nem tud átfolyni rajta az esővíz. – írja a baon.hu

 

Juhász Márta

Ha tetszenek a tartalmak, kérjük támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek