Több mint 100 látogató a rimaszombati múzeumok éjszakáján

Több mint száz látogató vett részt a Múzeumok Éjszakáján szombaton a Gömör-Kishonti Múzeumban.

Annak ellenére, hogy a rendezvény a koronavírus-járvány árnyékában, számos korlátozással és visszafogottabb formában került megvalósulásra, 106 látogatót vonzott a Gömör-Kishonti Múzeumba – tudatta az intézmény igazgatója, Oľga Bodorová. Az esős idő feltehetően nem tett jót a látogatók számának, ennek ellenére számos kisgyermekes család tekintette meg a kiállításokat.

A rendezvény 16:00-kor egy online videó bemutatásával indult, ahol az érdeklődők a múzeum raktárának gyűjteményébe tekinthettek be. Itt olyan ritkaságok kerültek bemutatásra, melyeket nem láthatunk az állandó kiállításban. Ezt követően megnyíltak a múzeum kapui, a látogatók pedig a „Fábry János (1830–1907)”, „A hímes tojások bája” és a „Világörökség a Föld mélyében” elnevezésű állandó kiállításokat tekinthették meg. A program utolsó részét egy 22:00-kor, a közösségi hálón bemutatott videó képezte, ahol a gyűjtemény pikánsabb darabjaiból közöltek válogatást – erotikus tartalmú festmények és tárgyak formájában.

Kövessen minket: Facebook

Külhon | Pannon Hírnök

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek