Több mint 1,2 milliárd forintból építettek irodaházat Pécs belvárosában

Egy leromlott állapotú, mintegy tíz éve használaton kívüli épület átalakításával építettek modern, többszintes irodaházat és parkolót a pécsi belvárosban több mint 1,2 milliárd forintos beruházással – közölte a baranyai megyeszékhely helyhatósága az MTI-vel.

    Az önkormányzat közleményében azt írták, hogy a Terület- és településfejlesztési operatív program pályázatán nyerték el 2016-ban a beruházáshoz szükséges támogatást, amiből a korábbi pécsi “Ifjúsági Ház” épületének adtak új funkciót.
Közölték: az épületnek mind a külső, mind a belső része teljesen megújult, a korábbi kétszintes létesítmény újabb emelettel bővült, kicserélték a nyílászárókat, megújult a külső hő- és vízszigetelés, továbbá új gépészeti és villamos rendszert hoztak létre.
A pécsi belvárosban felújított épület és a megyeszékhely legforgalmasabb bevásárlóközpontja közé ékelődő – korábban részben kaviccsal burkolt és mintegy 240 autó befogadására alkalmas – parkolót is fejlesztették az 1 milliárd 216 millió forintos beruházás során. Ennek részeként csaknem ezer négyzetméternyi új zöldterület is létesült, s a fák számát megduplázták.


Hasonló cikkek