Több mint 120 tételt kínál a BÁV kortárs aukciója

Több mint 120 tételben az 1960-as évektől napjainkig készült műveket kínál a BÁV kortárs aukciója, amelyet december 19-én, 15 év után rendeznek újra Budapesten.

    Az aukción a jól ismert, emblematikus művek mellett több olyan alkotást is elárvereznek, amelyek néhány évtized múlva főművekké válhatnak egy-egy életművön belül – olvasható a BÁV tájékoztatójában.
A tételek közül kiemelkedik Hincz Gyula egyik nagyméretű aktja, amelyet titkos szerelmi viszonya ihletett. A képet 1,2 millió forinttól kínálják az érdeklődőknek. A közlemény felhívja a figyelmet Molnár Sándor Dél című alkotására, valamint Litkey György Szürreális kompozícióira is.
Az 1980-as éveket többek között Lakner László, Szikora Tamás és Bak Imre művei képviselik, míg az 1990-es és 2000-es éveket feLugossy László grafikái és több nagyméretű képe fémjelzi. A feLugossy egyik főműveként számon tartott Vonatra várva című festmény 950 ezer forinttól cserélhet gazdát.
Ugyancsak a jól ismert művek közé tartozik Szépfalvi Ágnes Angolvörös és kékesszürke forgatás című, több alkalommal publikált és kiállított képe, amely szintén 1,2 millió forinttól kelhet el, valamint Kósa János Kinga az Uffiziben című olajfestménye, amelynek 150 ezer forint a kikiáltási ára.
A szürreális vonalból ef Zámbó István művei mellett Bada Dada karácsonyi hangulatú, Pingvin labdázik holdtöltekor a rókával című grafikája 240 ezer forinttól cserélhet gazdát.
A fiatal generáció tagjai közül az 1990-es évek figuratív festészetének egyik fontos alakja, Filp Csabának több csendélete is szerepel a kínálatban. Az aukción Radák Eszter, Földi Péter és Bukta Imre vegyes technikával készült képeire is lehet licitálni.
Különlegességnek számít Haraszty István kinematikus szobra, valamint Szikora Tamás Egy plusz három című alkotása. Előbbit 550 ezer forinttól, utóbbit 250 ezer forintért kínálják az érdeklődőknek.


Hasonló cikkek