Több mint 20.000 fiatal fogadta Ferenc pápát Kassán

Utolsó kassai megállójaként Ferenc pápa a Lokomotív stadionban összegyűlt tömeget köszöntötte kedden. Délután ötkor érkezett meg a több ezer ember befogadására alkalmas pályára, mely mondhatni zsúfolásig megtelt emberekkel.

Ferenc pápa közvetlenül a Luník IX lakótelepen tett látogatását követően érkezett a Lokomotív stadionba. A szokásokhoz híven itt is körbement a pápamobiljában, a körmenet végén egy kisfiút is az ölébe vett, megcsókolta, majd megáldotta. Az emberek hatalmas ovációval fogadták a szentatyát.

A találkozó programjában a fiatalok tanúságtétele, a szentatyával folytatott párbeszéd és a pápa beszéde szerepelt. A stadion kapuit már reggel 8:00 órakor megnyitották. Délelőtt szentmisét tartottak, amelyet Dominik Duka bíboros celebrált. A program részét képezte az Anna Kolesárováról való megemlékezés, akit 3 évvel ezelőtt ebben a stadionban avattak boldoggá.

A találkozót elsősorban a 15–30 év közötti korosztálynak szánták, de a tömegben sok idős ember is jelen volt. Mind a 21 000 résztvevőnek biztonsági ellenőrzésen kellett átesnie.

A pápa kedden Eperjesre is ellátogatott, ahol szentmisét celebrált. Kassáról még este visszarepül Pozsonyba.

Forrás: TASR, Németi Róbert, ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek