Több mint 20 áldozata van az olaszországi földrengéseknek

A hajnali erős földrengés a legnagyobb pusztítást a Marche régióbeli Arquata településen végezte, ahonnan 10 halottról és 20 sérültről érkezett jelentés, a hatóságok szerint azonban a halottak száma ennél lényegesen nagyobb lehet, sok ugyanis az eltűnt. A RAI olasz állami televízió arról számolt be, hogy Pescara del Trontóban több mint 100 embert keresnek. A sérültek jelentős száma miatt a hatóságok véradásra szólították föl a lakosságot. Közben az olasz vulkanológiai intézet újabb földrengések veszélyére figyelmeztetett.

21-re emelkedett az olaszországi földrengés áldozatainak száma az olasz RAI és a Sky TG 24 jelentései szerint. Az olasz polgári védelem, a tűzoltóság és a fegyveres erők mentőegységei is elindultak a hajnali földrengés térségébe, egyes hegyi települések azonban nehezen megközelíthetők – mondta Fabrizio Curcio az olasz polgári védelem vezetője szerda reggeli sajtótájékoztatóján.

Az áldozatok száma fokozatosan emelkedik: Accumoli polgármestere már hat halottat jelentett, Amatrice polgármestere ötöt, a Marche tartományban levő Ascoli Piceno térségében további két áldozatot találtak a romok alatt, Pescara del Trontóban háromról tízre emelkedett a halálos áldozatok száma.


Hasonló cikkek