Több mint kétezer fiatal vehet részt idén honvédelmi táborokban

A Magyar Honvédség ezen a nyáron is várja táboraiba a honvédelem és a katonai élet iránt érdeklődő gyerekeket, fiatalokat – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.

Idén 72 táborban csaknem 2200-an vehetnek részt.
A június közepétől tematikusan megszervezett, többségében ötnapos táborokban például lovas, túlélő és önvédelmi foglalkozásokat kínálnak, valamint a légierő munkájával és a hagyományőrzéssel ismerkedhetnek meg a fiatalok. Nemcsak az általuk választott témakörökbe nyerhetnek betekintést, hanem például testnevelési, tereptani képességeket és ismereteket is elsajátíthatnak, amelyeket a mindennapi életükben is hasznosíthatnak.

A turnusokban részt vevő 12-18 éves fiatalok a Magyar Honvédség alakulatainál ismerkedhetnek meg a haditechnikával, a Magyar Honvédségnél rendszeresített fegyverekkel, légi járművekkel – írta a HM, hozzátéve: a bentlakásos táborokat mindenhol tapasztalt katonák vezetik.
A programsorozatnak az is célja, hogy felhívják a pályaválasztás előtt állók figyelmét “az életpályamodellel biztosított katonai hivatás lehetőségeire” – olvasható a közleményben.
További információk a táborok regisztrációs felületén, a https://honvedelmitabor.hu/ oldalon találhatók.


Hasonló cikkek