Több mint négyszázmillió forintból újult meg az iskola Dunavecsén

Több mint 400 millió forintból, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében korszerűsítették Dunavecsén a Petőfi Sándor nevét viselő általános iskolát és a sportcsarnokot – tájékoztatta a Bács-Kiskun megyei település polgármestere az MTI-t.

Vörös Sándor (független) elmondta: az elmúlt száz év legjelentősebb iskolafejlesztése valósulhatott meg Dunavecsén a megyei önkormányzattal konzorciumban elnyert európai uniós forrásból.
Mint hozzátette, a támogatásból az egyik, 1906-ban épült iskolaépület belső szigetelése mellett kicserélték a nyílászárókat, újraépítették az elektromos hálózatot és a fűtésrendszert, a tantermek új padlót, a folyosók új burkolatot kaptak, akadálymentesítették az épület földszintjét, utóbbi részeként mozgássérültek részére mosdót alakítottak ki.

A másik iskolaépület tetőjét újracserepezték, az ingatlan külső szigetelést és új ablakokat kapott, itt is korszerűsítették az elektromos hálózatot és a fűtést, a tantermekben pedig laminált padlót fektettek le.

A sportcsarnok szintén új nyílászárókat és szigetelést kapott, megújult az épület villamos hálózata és villámvédelme, korszerűsítették a padlót.
A faaprítékkal és biomasszával működő új kazán a jövőben mindkét iskolaépület és a sportcsarnok fűtését is ellátja.
A felújítás keretében a II. számú iskolaépületen és a tornacsarnokon összesen 50 napelempanelt és 4 kollektort is helyeztek el, ezek biztosítják majd az áramfejlesztést és a meleg vizet az épületekben.

 


Hasonló cikkek