Több száz gyermek karácsonyát teszik szebbé a Miskolcon összegyűjtött ajándékok

 

Szombaton délután Kriza Ákos polgármester és Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja közösen gyújtotta meg a szeretet gyertyáját a város adventi koszorúján, előzőleg pedig elszállították a Szeretetdobozban összegyűlt ajándékokat.

 

Miskolci diákok karácsonyi műsora

 

Sokan eljöttek a Szent István téri ünnepségre, ahol a Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium tanulói adtak zenés-dalos műsort, majd Sándor Frigyes evangélikus esperes és Kriza Ákos ünnepi szavait hallhatták a jelenlévők. Mindketten hangsúlyozták az összetartozás, az odafigyelés és a segítségnyújtás fontosságát.

A negyedik gyertya meggyújtása után a városvezető meghívott mindenkit egy pohár forró teára, egy „Advent Miskolc”-os mézeskalácsra, valamint a betlehemi lángot is szétosztották mécsesekben, hogy mindenki elvihesse otthonába a szeretet lángját.

 

Mécsesekben a betlehemi láng

 

Előző este bezárt az ország legnagyobb Szeretetdoboza. A Magyar Vöröskereszt Megyei Szervezete, a város önkormányzata és a Rádió M összefogása eredményeként épült meg az Advent Miskolc jelképévé vált óriási, díszes doboz a belváros közepén. Minden évben szerveznek gyűjtést a karácsony előtti időszakban, most azonban minden eddiginél nagyobb számú ajándék gyűlt össze. A város lakói több mint félezer csomagot helyeztek el a Szeretetdobozban, amit péntek este ünnepélyesen kinyitottak, tartalmát kisteherautóra pakolták, hogy az ajándékok olyan családokhoz kerülnek, akik nehéz sorban, nélkülözésben élnek.

 

Ünnepi szavak a színpadon (b-j: Tóth Péter, Muntyán Bernadett, Grubert Roland, Molnár Péter)

 

Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének igazgatója, Muntyán Bernadett és Tóth Péter Rádió M műsorvezetők, Molnár Péter képviselő valamint Gúr Péter, a MESZEGYI igazgatója közösen indította útnak a csomagokat, amik több száz gyermek karácsonyát teszik szebbé.

December 1-jén kezdődött Miskolc karácsonyváró programsorozata, ami a Szeretetdoboz kicsomagolásával és az adventi koszorú utolsó gyertyájának meggyújtásával fejeződött be december 23-án.

 

A miskolciak adventi koszorúja négy égő gyertyával

 

Szöveg és fotók: Vona Ildikó

Nyitókép: A szeretet gyertyájának meggyújtása (b-j: Deák Csaba, Kriza Ákos


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek