Több százan köszöntötték a hazatérő veszprémi kézilabdacsapatot

Több százan köszöntötték a hazatérő Bajnokok Ligája-ezüstérmes veszprémi kézilabdacsapatot hétfő este a Veszprém Aréna előtt, ahol a távozó játékosokat is elbúcsúztatták a szurkolók.

“Hat hónappal ezelőtt ki gondolta volna, hogy itt állunk majd” – fordult a szurkolókhoz a csapatot köszöntő Porga Gyula veszprémi polgármester.
Hozzátette: “persze van bennünk csalódottság, hogy megint nem sikerült”, de öröm is, hogy “van egy csapatunk, amely huszonhatszoros magyar bajnok és a világ második legjobbja lett”.
Szabó János, a Veszprémi Építők Sportegyesület elnöke egy amerikai szurkoló levelét olvasta fel, majd hozzáfűzte: “ma lehetünk szomorúak, de ne felejtsük el, hogy honnan jöttünk és mit értünk el az idei évben”.
Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója elégedettségének adott hangot, hiszen az elvárás a csapattól a bajnoki cím visszaszerzése és a négyes döntőbe jutás volt, és mindkettő sikerült. Úgy fogalmazott: “a játékosaink a pályán, mi pedig egyéb területen megküzdöttünk ezért a klubért, és elégedetten tudom mondani, hogy rendben vagyunk”.

“Ha vasárnap a csapatban van egy egészséges bal kéz és egy egészséges jobb láb, akkor nem ez az eredmény” – tette hozzá a sportvezető, utalva arra, hogy Nagy László és Sterbik Árpád is sérüléssel bajlódva játszott a döntőben.

David Davis vezetőedző az őt éltető szurkolók előtt a szezonban megjárt útra utalva azt mondta: egy évvel ezelőtt még az egyiptomi életét tervezte, most pedig azért szomorú, mert elvesztették a Bajnokok Ligája döntőjét. Úgy fogalmazott, “hinnünk kell abban, hogy meg tudjuk csinálni”, mert minden rendelkezésre áll: “nagyszerű csapat, nagyszerű szurkolók és nagyszerű klub”.
A csapat köszöntése után búcsúztatták el a távozó játékosokat, köztük Nagy László csapatkapitányt, Momir Ilics balátlövőt, Mikler Roland kapust, Jamali Iman balátlövőt és René Toft Hansen beállót.
Mikler Roland könnyeivel küszködve, meghatódva mondott köszönetet a szurkolóknak az ötéves támogatásért, a közönség pedig hangos “gyere vissza” skandálással búcsúzott a kapustól.
A visszavonuló Momir Ilic azt mondta: “sokat nyertünk együtt, csak egy nagyon kis dolog hiányzott”, ezért azt kívánta, hogy a csapat elérje ezt a célt, a Bajnokok Ligája-győzelmet.

“Végre vége a pályán töltött időnek” – fakadt ki Nagy Lászlóból, a veszprémi csapat visszavonuló csapatkapitányából. Felidézte: fiatal korában az volt az álma, hogy a Barcelonából fog visszavonulni, de örömét fejezte ki, hogy ez végül nem így történt.
A szurkolókat köszöntve úgy fogalmazott: büszke lehet az egész ország arra, hogy ennyi sportszerető ember él Magyarországon.
A Veszprém vasárnap 27-24-re kikapott az észak-macedón Vardar Szkopje csapatától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája fináléjában, a kölni négyes döntő második játéknapján. A magyar csapat 2002, 2015 és 2016 után a negyedik BL-döntőjét játszotta, és negyedszer is ezüstérmet szerzett.

 


Hasonló cikkek