Több szlovákiai városban sem lesz tűzijáték szilveszterkor

Liptószentmiklós (Liptovský Mikuláš) városa – Besztercebányához hasonlóan – úgy döntött, hogy az idei szilveszteri tűzijátékra szánt 1500 eurót hozzácsapja ahhoz a 10 ezer eurós segélyhez, amelyet az eperjesi gázrobbanás károsultjainak szán az önkormányzat.

“A szolidaritás és az empátia nem halt ki a liptószentmiklósiak szívéből. A tragikus eperjesi gázrobbanást követően a liptószentmiklósi emberek is összefogtak az eperjesi emberek megsegítésére.” – áll a Liptószentmiklós városának hivatalos Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben.

A szomorú hétvégét követően hétfőn a liptószentmiklósi jégkorongozók is mozgósították magukat, s úgy döntöttek, hogy az árverésre szánt karácsonyi trikóikért befolyó pénzt szintén az Eperjes városa által a tragédia áldozatainak javára létrehozott bankszámlára küldik.

Ján Blcháč, a város polgármestere így nyilatkozott. “A pénzt, amelyet a szilveszteri tűzijátékra szántunk, inkább átutaljuk az Eperjes városa által létrehozott bankszámlára, amelyet a munkácsi utcai gázrobbanás károsultjainak javára hoztak létre. Mert hiszen, egy ilyen tűzijáték nem is okozna örömöt a számunkra, ha annak láttán az járna a fejünkben, hogy a pillanatban, amikor a színeiben gyönyörködünk s aztán hazaballagunk meleg otthonainkba, az eperjesi Munkácsi utcában lakó embereknek az alapvető személyes holmijaik is hiányoznak.” – konstatálta Blcháč.

Forrás: bumm.sk, facebook


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek