Több szociális tűzifát igényelnek Magyarcsanádon

Az önkormányzat már döntött arról, hogy több tűzifa támogatást igényel idén, mint tavaly. A lakosság nagy részének ugyanis óriási szüksége van a téli segítségre

A Belügyminisztérium pályázatán azok a magyarországi települések vehetnek részt, szociális kemény és lágy tűzifát, vagy szénvásárlási támogatást igényelve, melyeknek lakosságszáma ötezer fő alatt van. Így támogathatják a rászoruló helyieket.

Erre a támogatásra nagy szokott lenni az érdeklődés a kistelepülések körében, ugyanis számos család csak így juthat tüzelőhöz. Ez az egyetlen lehetőségük, hogy meleg legyen a lakás télen. Valószínűsíthető, hogy most is számítani kell kemény mínuszokra, így elengedhetetlen, hogy az önkormányzatok beszerezzék a támogatást. Ennek megelőző lépése természetesen az, hogy benyújtják a pályázatot.

Magyarcsanád idén 236 erdei köbméter kemény lombos fára pályázik. Mivel a települést komoly munkanélküliség érinti a hatályos kormányrendelet alapján az önkormányzatnak nem kell önerőt vállalni. A radio7.hu értesülése szerint a magyarcsanádi testület által megpályázott tűzifamennyiség sokkal több, mint a tavalyi. Mégis azt remélik megkapják a támogatást, mert nagy szükség van rá.

Farkas Cs. Tekla


Hasonló cikkek