Több tízezer turista érkezik évente repülővel a Tátrába

A megfizethető áraknak és a gazdag kínálatnak köszönhetően egyre több külföldi turista érkezik repülővel az Alacsony- és a Magas-Tátrába, valamint a Liptó vidéki turistaközpontokba. A Magas- és az Alacsony-Tátrát évente átlagosan közel félmillió turista látogatja meg.

A poprádi repülőtér menetrend szerinti szezonális járatokat indít a téli időszakban. Míg Londonból heti három alkalommal közlekednek a gépek, addig a lettországi Rigából és Kijevből hetente egy-egy járat érkezik.
„A repülőjegyek ára megfizethető, ezért a járatok kihasználtsága nagyon jó. A repülőgépek december közepétől március végéig szinte mindig tele vannak, természetesen ez a síelési feltételektől, az időjárástól és az iskolai szünetektől is függ. Repülőterünkön évente megközelítőleg 88 ezer utas fordul meg, ebből a téli szezonban nagyjából 25-30 ezren.” – nyilatkozta Ivan Hečko, a Poprad-Tatry repülőtér üzleti és gazdasági osztályának igazgatója.
A tátrai régió népszerűsítése céljából a repülőtér szorosan együttműködik az Enjoy Tatras utazási irodával, hogy egyre több külföldi turistát hozzanak a sokak számára még felfedezetlen vagy teljesen ismeretlen közép-európai régióba. „Olyan idegenforgalmi szervezet vagyunk, amely az Alacsony- és a Magas-Tátra egész területét lefedi. A szállásfoglalástól a transzfereken, a látnivalókon és a fakultatív kirándulásokon át az összes többi szolgáltatásig szinte minden, a turizmussal kapcsolatos tevékenységgel foglalkozunk. A komplex csomagjainkkal nemcsak a visszatérő, hanem az országunkat először meglátogató turistákat is igyekszünk megszólítani. Ez a térség olyan üdülési célpont, ahol legalább annyi élményben lehet részük a látogatóknak, mint bárhol máshol a világban.” – mondta Lucia Blažková, az Enjoy Tatras ügyvezető igazgatója.
Mint kiderült, a térségbe látogatók kilencven százalékát a V4 tagországok turistái teszik ki, és éppen ezért az ő igényeikhez igazítják a szolgálgatásokat és a propagációs anyagok fordítását is. Ha a szervezetnek sikerül elegendő turistát megszólítania, akkor a közeljövőben megpróbálják a még nyugatabbra fekvő, illetve a skandináv országok érdeklődését is felkelteni.
Forrás: ujszo.com

Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek