Több uniós forrásból finanszírozott fejlesztés zajlik Békésen

Több projekt zajlik jelenleg Békésen, amelyre a város az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) nyert forrást több mint egymilliárd forint értékben – tájékoztatta az önkormányzat közleményben az MTI-t.

    Csaknem 378 millió forintot fordítanak két fontos vízgyűjtő, a Puskaporos tó és a Cigányvízláda elnevezésű területek kotrására, a Malomasszonykerti és Décseri csatorna rekonstrukciójára, valamint több utcában a csapadékcsatorna felújítására és építésére. A csapadékvíz elvezetését szolgáló munkálatok július végén fejeződnek be.
Csaknem 300 millió forintba kerül a belváros rehabilitációja, az Erzsébet-liget megújítása, térburkolat lefektetése, párásító és napóra kihelyezése, az Erzsébet-híd felújítása, térfigyelő kamerák elhelyezése. Az elnyert forrásból a Fáy utcán futópályát és szabadtéri tornapályát építenek, a Piac téren új parkolókat alakítanak ki, és egy új játszótér építése is szerepel a programban.
Emellett zajlik kilenc közintézményben az energetikai korszerűsítés, amelyre a város 419 millió forintot nyert el – írják.

 


Hasonló cikkek